EN
DE
FR
NL

Onze geschiedenis

Hoe het begon

Ben kwam als arbeidsmigrant vanuit Tunesië naar Nederland, met precies niets op zak. Hij moest zelfs zijn horloge opgeven om hier te komen. In Enkhuizen is hij gestart bij een zaadbedrijf en hielp bij het laden en lossen van vrachtwagens. Daarna is hij doorgeschoven naar kantoor, toen bleek dat hij het Frans volledig beheerste. Daar is de liefde voor groentes ontstaan in een moestuin die hij via het zaadbedrijf kon huren. Hij is bij een ander bedrijf in Alkmaar begonnen in de groentehandel. Hij mistte daar de persoonlijke aandacht voor de teler. Het was voor hem vooral belangrijk om je teler te bezoeken en product goed te kennen voordat je dat stuurt naar een klant.

Mede daarom is hij toen in 1990 met Hortica gestart vanuit een klein kantoortje in Enkhuizen. Daarna is hij naar een eigen pand verhuist in Andijk. Na 34 jaar onafgebroken werken was het voor Ben niet eenvoudig om te stoppen maar sinds 1 januari 2024 is het dan toch gelukt en is hij met pensioen.

Vandaag

Vanaf 2009 is zoon Mons gestart en in 2011 volgde andere zoon Menno. Mons zet vanaf 1 augustus 2024 het bedrijf zelfstandig voort. We zijn trots dat we vandaag de dag nog steeds mogen samenwerken met telers en klanten waarmee Ben in 1990 is gestart.